41 Delningar 66565 Visningar

Skaparen av internet vill ta betalt för att man besöker en hemsida

okt 07, 2017
41 66566

Skaparen av World Wide Web eller WWW som de flesta känner igen har nu presenterat ett lagförslag för internationella internet domstolen och förslaget är en lagändring på användningen av WWW protokollet, alltså internet.

Internet har funnits sedan 1989 och skapades av IT fysikern Timothy Berners-Lee, när WWW protokollet lanserades var det gratis att använda och så skulle det alltid förbli men pga. den enorma användningen av internet har nu Timothy bestämt sig för att ändra på detta.

Lagförslaget innebär att debitera alla som använder internet dvs. att man ska betala varje gång man ska surfa på nätet, alltså inte för att man ska kunna ha nätverkanslutning till WIFI eller 4G för den debiteringen finns redan idag utan även en kostnad för att man surfar på hemsidor.

Under lagändringen kommer även ett paragraf som styrkar på att debiteringen ska vara varierande beroende på vilken hemsida man besöker. Anledningen till varför Timothy valt att presentera lagförslaget är ännu okänt men man kan nog gissa på att han får en bra andel av varje användare som kommer betala för användningen av internet.

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.