0 Delningar 19330 Visningar

Så mycket kostar din iPhone egentligen – du kommer chockas av svaret!

sep 30, 2017
0 19331

Som du kanske känner till tillverkas många elektroniska prylar i Kina. Men också kläder och andra produkter vi handlar mycket av. Anledningen till att iPhone tillverkas där är helt enkelt att den hade blivit alldeles för dyr om tillverkningen hade ägt rum i USA eller Europa.
Kina inte heller samma krav på mänskliga rättigheter vilket också gör tillverkningen enklare och mer smidig.

Lönen för anställda vid bandet är 19 kr per timma. Det är analytikern Horace Deidu som har räknat på detta med hjälp av tv-programmet ”Nightline”. Totalt är kostnaden för varje telefon i arbetstimmar värt ca 100 till 250 kronor.

Kostnaden för varje telefon blir 2.510 kronor. Av de pengarna är 1710 kronor kostnaden för materialet i mobilen. Därför kan du enkelt räkna ut att vinsten blir väldigt stor eftersom telefonen kostar väldigt mycket mer. Man ska dock tänka på att transporter, service, garanti och annat också kostar pengar. Dock finns det ingen exakt siffra på det.

Men man använder också vinsten från alla telefoner för att inte minst kunna utveckla programvara och allt runt omkring. Detta kostar mycket pengar och är viktigt om vi vill att telefonerna ska få nya spännande funktioner.

Dela gärna denna artikeln med dina vänner.

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.