0 Delningar 278 Visningar

John Cleeses inställning till döden är såklart klockren

sep 28, 2017
0 279
John Cleeses inställning till döden är såklart klockren

John Cleese och Jimmy Fallon i The tonight show. Bild: IBL

Som medlem i Monty Python-gänget var John Cleese med om att sätta nya gränser för vad humor kunde vara och innehålla. Gruppen kunde driva med det mesta och ändå hösta in skratt.

Många svenska tv-tittare har till exempel skrattat åt sketcherna med den döde papegojan och sjungit med i Always look on the bright Side of Life från filmen Life of Brian. John Cleese briljerade till exempel med sitt strama minspel och sin ännu stramare gång i Ministry of silly walks.

John Cleese Ministry of silly walks. Bild: IBL

John Cleese förhållande till döden verkar också präglas av en viss galghumor. När Monty Python-medlemmen Graham Chapman gått bort 1989, endast 48 år gammal, höll Cleese till exempel ett uppmärksammat och hyllat griftetal över sin döde kompis. Ett tal där han bland annat lyckades få in ordet ”fuck” för första gången i en brittisk begravning.

Galghumorn syns även i Cleese shower. 2016 besökte han till exempel Sverige med föreställningen ”Last time to see me before I die”.

I en intervju i amerikanska tv-showen The tonight show med Jimmy Fallon berättar nu Cleese hur han själv ser på åldrande, döden och vad omgivningen tycker om honom.

– När du är så här gammal kommer du snart att dö vilket gör att du inte bryr dig ett skit, säger han i programmet skriver Aftonbladet.

Döden skrämmer honom inte.

– Jag har tänkt på det mycket för det gör du när du blir äldre. Och jag tänkte att de flesta av de bästa människorna är döda. Och det finns fruktansvärt många fruktansvärda människor som fortfarande lever. Inga namn!

Artikeln publicerades först på Allas.se.

Källa: Cafe

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.